Lifestyle

Bouwgrond, wat nu?

31 oktober 2020
Tijd voor het echte werk: hoe ziet de woning of villa van je dromen eruit? Hoe energiezuinig en comfortabel wil je kunnen leven? Welke bouwstijl  doet jouw hart sneller slaan? In deze blog geven we je een overzicht van de mogelijkheden en de volgende stappen.

Bepaal wat voor jou belangrijk is

Voor nieuwbouwwoningen ben je sowieso gebonden aan een aantal energievereisten. BEN-woningen, ook wel bijna-energieneutrale woningen, zijn in België al enkele jaren de norm, maar je kan uiteraard nóg energiezuiniger en duurzamer bouwen. Ontdek alvast wat een BEN-woning precies is en welke factoren in dit bouwproces een rol spelen.

Het oog wil uiteraard ook wat. Voordat je een architect en bouwfirma onder de arm neemt, is het belangrijk om al even stil te staan bij de mogelijke bouwstijlen. Zo kan je kiezen voor een landelijke stijl, waarbij vooral warme materialen mooi tot hun recht komen. Een authentiek gevoel, natuurlijke tinten en een harmonieuze combinatie van materialen als hout en staal zijn andere sleutelwoorden bij deze bouwstijl. 

Liever modern en strak? Met de gekende kubusvormen en platte daken is jouw woning een echte blikvanger. Dankzij de focus op grote raampartijen voor veel natuurlijk licht, breng je de natuur in huis. Ook een combinatie van moderne en traditionele elementen behoort tot de mogelijkheden. Dergelijke hedendaagse architectuur  is tijdloos en biedt een waaier van mogelijkheden.

Keuzestress? Laat je alvast inspireren door onze realisaties.

Welk budget moet ik voorzien om te bouwen?

Een huis bouwen is niet goedkoop, dat spreekt voor zich. Tal van factoren spelen mee, waaronder de verplichte notariskosten en kosten van het bouwen zelf. Zo hebben niet alleen de materialen  en de afwerking  een invloed op de uiteindelijke kostprijs, maar ook de erelonen  van de architect en bouwcoördinator, de nutsvoorzieningen, studies  en technieken, verzekeringen, enzoverder. In deze blog vind je daar een mooi overzicht met uitleg van.

Samen bouwen met Your Home

Zodra je helemaal, of gedeeltelijk weet, hoe de woning van je dromen er zal uitzien, is het belangrijk om zeker te zijn dat jouw wensen haalbaar zijn binnen jouw vooropgestelde budget. Onze bouwadviseurs geven je hierin graag eerlijk advies. Na een gesprek met de architect erbij kan er vervolgens een exacte kostenraming worden opgemaakt en na goedkeuring kunnen wij starten aan jouw bouwproject. Ontdek onze unieke aanpak en maak vrijblijvend een afspraak om kennis te maken.

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919