Lifestyle

Zorgeloos bouwgrond kopen

Een baksteen in de maag en goesting om je droomwoning te bouwen? Alles begint bij de zoektocht naar het geschikte stuk bouwgrond in een streek waar jij jezelf al helemaal ziet wonen.

Zorgeloos bouwgrond kopen

Een baksteen in de maag en goesting om je droomwoning te bouwen? Alles begint bij de zoektocht naar het geschikte stuk bouwgrond in een streek waar jij jezelf al helemaal ziet wonen. Dat is natuurlijk niet zo evident. Je kan uiteraard zelf alle zoekmachines, makelaars en notarissen, kranten en reclameblaadjes afschuimen … om daarna een tussenstop te maken bij de gemeente om navraag te doen over de geldende bouwvoorschriften voor die specifieke bouwgrond.

Zoeken naar de juiste bouwgrond hoeft echter helemaal geen rompslomp te zijn. Your Home helpt je van begin tot eind.

Waarop letten als je een stuk bouwgrond koopt?

Een stuk bouwgrond kopen doe je beter niet overhaast. Er zijn toch een aantal criteria waarmee je rekening moet houden. Stel jezelf dan ook deze vragen:

  • In welke streek of regio wil ik wonen? Hoe belangrijk vind ik de locatie?
  • Welk totaalbudget heb ik ter beschikking voor bouwgrond plus woning?
  • Welke oppervlakte en vorm heeft mijn bouwgrond idealiter? Lang en smal of net breder voor meer mogelijkheden?
  • Hoe zit het met de draagkracht, eventuele hellingen en grondwaterstand van de bouwgrond? Onderschat het belang hiervan niet om extra kosten te vermijden voordat de bouwwerkzaamheden starten

Informeer je voldoende over de stedenbouwkundige voorschriften. Deze voorschriften verschillen naargelang de gemeente én de specifieke locatie van de bouwgrond. Deze hebben een invloed op bijvoorbeeld de bouwzone, de kroonlijsthoogte, plat of hellend dak, vereiste gevelmaterialen, noem maar op.

Zucht? Geen zorgen, je kan ook meteen Your Home inschakelen om je vanaf de aankoop van je bouwgrond te begeleiden tot de oplevering van je droomwoning. Als een one stop shop, handig toch?

Bouwgronden in portefeuille

Your Home werkt al jaren nauw samen met grondeigenaars, zowel particulieren als projectontwikkelaars, verkavelaars en notarissen. Hierdoor zijn we op de hoogte van alle beschikbare bouwgronden in een straal van 70 kilometer rond Waregem. En we gaan meteen een stapje verder: we doen voor elk stuk grond een stedenbouwkundig onderzoek en bekijken welke mogelijkheden elke lap bouwgrond te bieden heeft. Op basis daarvan projecteren we een aantal woningen in diverse stijlen, van landelijk tot strak en modern, op elke bouwgrond in onze portefeuille. Zo krijg jij als kandidaat-bouwer meteen een reëel beeld van wat er kan en weet je ook onmiddellijk welk budget​​​​​​​ je nodig hebt.

Uiteraard is het mogelijk om de woning daarna nog verder aan te passen op basis van je persoonlijke voorkeuren.

Ontdek onze bouwgronden mét inspiratiewoningen

Wij bouwen dromen. Daarom gaan we helemaal voor een totaalbeleving. Bouwgrond gezocht? Wij zoeken voor jou of kijken in onze portefeuille welke projectgronden in aanmerking komen. Een nieuwbouwwoning bouwen? Ook dan zijn we je partner. Doe een beroep op onze jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en klantvriendelijke aanpak. We houden ervan je van bij het begin te inspireren. Neem daarom zeker ook een kijkje naar onze inspiratiewoningen en ontdek wat er kan op bestaande bouwgronden in jouw buurt. Misschien zit de woning van je dromen er wel bij? Maak een afspraak voor meer informatie.

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919