Lifestyle

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Op zoek naar een woning? Twijfel je tussen een renovatieproject of een nieuwbouwwoning? In deze blog gaan we in op de voordelen van nieuwbouw.

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Vastgoed is altijd een goede investering. Of je nu een woning koopt om er zelf in te wonen of om te verhuren, op lange termijn levert een woning zeker rendement op. De ligging en de staat van de woning spelen daarbij natuurlijk een grote rol. Hoe recenter de woning, hoe minder werk een eventuele koper heeft om de woning op te knappen. Ben je op zoek naar een woning en twijfel je nog tussen een renovatieproject en een nieuwbouwwoning? In deze blog gaan we in op de vele voordelen van nieuwbouw. 

Een huis voor het leven bouwen

Vlamingen zijn geboren met een baksteen in de maag. Velen zijn op zoek naar een eigen stekje en dan liefst één die ze nog zelf vorm kunnen geven. Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan zit je goed voor de rest van je leven.  

Nieuwbouwprojecten zijn aan erg strenge regels gebonden. De architect, de aannemer en de bouwkundig ingenieur moeten duidelijke voorschriften volgen. Zo ben je er zeker van dat je op het einde van de rit een correct afgewerkt huis hebt. Bovendien geniet je tien jaar garantie op je nieuwbouwwoning.  

Een nieuwbouw gaat een leven lang mee, en zelfs langer! Als je door omstandigheden je huis na enkele jaren weer moet verkopen, hoef je je geen zorgen te maken. Woningen met een hoge afwerkingsgraad zijn erg gewild op de huizenmarkt. In de toekomst zullen dergelijke woningen alleen maar populairder worden en een grotere meerwaarde opbouwen. 

Nieuwbouw: een duurzame investering

Een nieuwbouwwoning heeft sowieso een zeer goed energieprestatiecertificaat. Er zijn strikt vastgelegde eisen voor isolatie, ventilatie, energiezuinigheid en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Als koper betaal je op die manier erg weinig voor je energie, behaal je optimaal leefcomfort én het milieu wordt minimaal belast. Een echte win-winsituatie, dus.  

We haalden eerder al aan dat vastgoed een goede investering is. Met nieuwbouw zit je zeker goed. De kosten zijn wellicht op korte termijn iets hoger, op lange termijn is dat zeker niet het geval.  

Wil je een woning aankopen om te verhuren? Een nieuwbouwproject is dan ideaal: huurders kiezen sneller voor een modern pand en bovendien kan je de woning verhuren aan een hogere prijs.  

Nieuwbouwprojecten volledig op maat

Bij Your Home weten we dat je een huis wil bouwen om er een echte thuis van te maken. We begeleiden je van begin tot eind: van de voorbereidingen tot de dag dat je intrekt in je volledig afgewerkte nieuwbouwwoning. Je kiest alles volledig zelf: de afwerking, de materialen en de stijl van je nieuwe thuis. Klaar om jouw droom te bouwen? Wij gaan graag voor jouw aan de slag. Maak eenafspraakvoor meer informatie.  

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919