Energie

Verwarm jezelf tijdens de koude wintermaanden

Met een knusse haard haal je de warmte in huis. Welke soorten haarden bestaan er en hoe maak je het ook in je tuin gezellig en warm? In deze blog lees je er meer over. 

Verwarm jezelf tijdens de koude wintermaanden

De winter is in het land! Tijd om de verwarming aan te leggen en het gezellig warm te maken in je huis. De gasprijzen zijn hoger dan ooit, waardoor we deze winter de warmte optimaal moeten binnenhouden. Door de verwarming een graadje lager te zetten en een dikkere trui te dragen, bespaar je al heel wat op de energiefactuur. Of heb je al eens aan een open haard gedacht? In deze blog geven we je graag wat inspiratie over warmte in je woning en tuin. 

Een knusse avond voor de haard

Wat is er fijner dan een knusse avond doorbrengen voor de open haard? Juist, niks! Maar welke haardsoorten bestaan er en wat zijn de verschillen? 

Authentieke houtkachels

Echte vlammen, geknetter van het vuur op de achtergrond en heerlijke warmte. Voor velen is een houtkachel het recept bij uitstek voor een gezellige ruimte. Een houtkachel is authentiek, maar het gebruik ervan vergt wel wat inspanningen. Je moet altijd hout ter beschikking hebben om het vuur brandend te houden en ook een rookkanaal is nodig om de dampen af te leiden naar buiten. Het is ook aan te raden om de kachel geregeld schoon te maken. 

Hoe je de kachel wil inzetten, bepaalt het soort houtkachel die je nodig hebt. Op zoek naar een sfeermaker of wil je eerder een kachel om je hele huis mee te verwarmen? Win voldoende info in over het assortiment houtkachels, want elk model heeft specifieke eigenschappen.  

Milieuvriendelijke pelletkachels

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels. Via een reservoir vul je de korrels bij en daarna hoef je helemaal niets meer te doen. De kachel regelt zelf de aanvoer van korrels en past zich aan volgens de gewenste temperatuur. Sfeer en gemak in één toestel, dus. Bovendien is een pelletkachel milieuvriendelijk, want de korrels worden gemaakt van schoon hout. Zo ben je zeker van een lage CO2-uitstoot. 

Een gashaard als scheidingswand of sfeermaker

Een gashaard is ideaal voor wie vooral sfeer in huis wil halen. Zo’n haard lijkt op een houtvuur en produceert wel warmte, maar is vaak niet voldoende als hoofdverwarming. Tegenwoordig kan je ervoor kiezen om een gashaard in je woning te installeren die dient als scheidingswand. Aan weerszijden van de wand is de haard dan zichtbaar en uitgerust met glaspartijen. Zo geniet je langs beide kanten van gezellige warmte én bedien je de haard met slechts een druk op de knop. 

Een elektrische sfeerhaard brengt gezelligheid

Een elektrische haard installeren is heel eenvoudig. Je hebt er immers geen rookkanaal voor nodig. Stekker in het stopcontact, op de aan-knop drukken en klaar: een realistisch vuur begint te branden. Meestal wordt een elektrische haard ingezet als sfeerelement en brengt het vooral gezelligheid. 

Warmte in de tuin

Ook buitenshuis kan je het lekker warm en knus maken. Met een vuurkorf of een terrasverwarmer maak je snel komaf met de kou. Op zoek naar een iets permanentere oplossing voor buiten? Dan is een tuinhaard iets voor jou!

Vuurkorf of terrasverwarming

Gezellig met je vrienden of familie rond een vuurkorf zitten, wie houdt daar niet van? Echt hout dat knispert, fijne vlammen die voor een stralende warmte zorgen, zalig. Een vuurkorf werkt snel en makkelijk, maar vergt daarnaast ook wat opruimwerk achteraf. Ten slotte blijft er vaak een onaangename rookgeur achter in je kleren.

Geen fan van de rook? Dan kan je ook kiezen voor een terrasverwarmer. Zo’n verwarmingselement werkt meestal op gas en kan je makkelijk aan- en uitzetten. Zo dineer je onder een afdak met een verwarmingselement dichtbij en kan je langer buiten blijven bij koude temperaturen.

Tuinhaarden

Wist je dat er ook tuinhaarden bestaan? De haarden zijn vaak gemaakt uit beton, gietijzer, roestvrij staal, steen of een combinatie van deze materialen. Daardoor kan een tuinhaard permanent buiten blijven staan en hoef je die niet binnen op te bergen na gebruik. Ideaal dus als je kiest voor een permanente verwarmingsoplossing voor je tuin, die nog eens gezellig is ook. Tuinhaarden zijn er in allerlei soorten en maten en werken op hout of gas.

Hulp nodig bij je keuze?

Geen idee welke haard je wil installeren in je nieuwe woning? De bouwadviseurs van Your Home
staan je graag bij tijdens het keuzeproces.

Neem contact met ons op.

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919