Lifestyle

Tips voor een tuin die aansluit bij de stijl van jouw woning

Als je kiest voor een nieuwbouwproject op maat, is jouw tuin vaak nog een onbeschreven blad. Hoe laat je die open vlakte passen bij jouw woning? Enkele tips!

Tips voor een tuin die aansluit bij de stijl van jouw woning

Het is zalig om een huis te hebben met een uitnodigende tuin. Maar een mooi onderhouden tuin met een toffe inrichting wordt niet zomaar op een blaadje gepresenteerd. Kies je voor een nieuwbouwproject op maat, dan is jouw tuin meestal nog een onbeschreven blad. Een open vlakte zonder meer: geen gras, geen leuke details …  Het is belangrijk om bij de bouw van jouw droomwoning op voorhand na te denken over de tuin. Zo kies je zelf waar de focus moet liggen en bepaal je mee de elementen die het best passen bij jouw woning.  

Welke tuininrichting past bij de verschillende woningtypes en hoe maak je de juiste keuzes? In deze blog geven we graag enkele tips!  

Bepaal de functie van je tuin

Ga eerst en vooral na wat je wil doen in je tuin. Heb je tijd en zin om wekelijks jouw tuin te onderhouden, omdat je over tien groene vingers beschikt? Of wil je graag de hele dag een boek lezen in een gezellige loungehoek? Misschien heb je kleine kinderen of huisdieren die de tuin graag gebruiken als speelparadijs? Of kweek je jouw eigen tomaten, komkommers en wortelen in de moestuin? Bepaal wat je in je tuin wil doen en kies daarvoor de juiste plekken uit. Een stuk met veel zon is geschikt voor bloeiende planten en lekkere groenten, terwijl een stuk in de schaduw misschien perfect is voor een tuintafel en een barbecuehoek. 

Landelijk, klassiek, modern of mag het wat specialer?

Uiteraard moet jouw tuin passen bij de stijl van jouw woning. Maar welke kenmerken hebben een moderne, landelijke en klassieke tuin nu precies?  

Een moderne tuin

Een moderne tuin heeft alle comfort. Een terras met strakke tegels, een piekfijn gazon met enkele stijlvolle waterelementen, een comfortabele zithoek en enkele eyecatchers: een zwembad met speciale tegels of een zitbank van een bekende designer, bijvoorbeeld. 

Een natuurlijke tuin

In een natuurlijke tuin staat de natuur centraal, dat spreekt voor zich. Kenmerkend voor een natuurlijke tuin zijn plantensoorten vol kleuren die vlinders en bijen aantrekken, een pad in hout of natuursteen en authentieke houten elementen.  

Een monumentale of ecologische

Als het wat specialer mag, is een monumentale tuin perfect voor jou. Verwerk een gangpad met zuilen, enkele mooie standbeelden en een grote waterfontein in het tuinontwerp en je tuin ziet er meteen riant uit.  

Ook een ecologische siertuin is een goede keuze wanneer je de natuur gewoon zijn gang wil laten gaan. Met wat hoog gras, enkele felle bloemen voor de bijen en een vijver waar vissen hun ding kunnen doen, laat je jouw tuin ten volle leven. Je gebruikt hier beter geen bestrijdingsmiddelen. Daarbovenop kies je het best beplanting uit die de insecten, dieren en natuur ten goede komen.  

Bloemen, planten en bomen

Als je de functie en stijl van jouw tuin bepaald hebt, denk je best eens na over de bloemen en planten. Wil je graag elk seizoen nieuwe planten? Of liever wat planten die het hele jaar door in bloei staan? Hou er ook rekening mee dat niet alle bloemen het goed doen op elke plaats. Sommige hebben veel schaduw nodig, andere overleven enkel in de zon. Laat je dus voldoende informeren bij een tuinman of plantencentrum om volop te kunnen genieten van die weelderige bloemenpracht. 

Denk er ook zeker eens over na om een boom in de tuin te planten. Een boom straalt rust uit, geeft extra zuurstof én zorgt voor schaduw op een zonnige dag. En later, als de boom heel groot is, kan je er misschien een boomhut in bouwen.

Your Home denkt mee na over jouw tuin

Weet je niet goed welke stijl te kiezen? Ons voorstel op maat zal er eentje zijn waar je zalig bij wegdroomt. Als je meer wil weten over hoe wij jouw tuin laten passen bij jouw nieuwbouwwoning, geef ons gerust een seintje. We helpen je met plezier verder! 
Contacteer Your Home

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919