Energie

Professioneel advies om energiezuinig te bouwen

8 november 2022
Iedereen weet het intussen, het belang van energiezuinig bouwen is brandend actueel. Zowel voor het klimaat als voor jouw budget. Maar hoe begin je er zelf aan? Hoe moet je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Voor Your Home is dit geen nieuw verhaal. Vooruitziend als we zijn werken wij al jarenlang met telkens de meest recente technieken om energiebesparend te bouwen. Wij geloven in duurzame woningen die comfort bieden voor het leven en toch aandacht hebben voor een milieuvriendelijke leefomgeving. Ontdek hier hoe wij dit aanpakken voor jouw woning! Stap voor stap tijdens het volledige bouwproces.

1. Aandacht voor de bouwschil

Energiezuinig bouwen begint bij de buitenschil van de woning. Hoe beter je isoleert en luchtdicht maakt, hoe hoger de energiezuinigheid en het wooncomfort.

Isoleren van de muren, het dak, de vloer en het buitenschrijnwerk is belangrijk voor het leefcomfort in de woning. Een goede luchtdichtheid is noodzakelijk om warmteverlies en tocht tegen te gaan.

 

Your Home isoleert de buitenmuren met 10 tot 14 cm isolatie, afhankelijk van de compactheid van de woning. Altijd in combinatie met Ytong blokken. Het dak isoleren wij met 18 cm isolatie, samen met een luchtdicht dampscherm. Voor de vloer voorzien wij 14 cm isolatie.
Aan het buitenschrijnwerk plaatst Your Home luchtdichtheidsfolie om het volledig af te werken.

2. Optimale woonindeling

Bij de oriëntatie van jouw woning maken we efficiënt gebruik van de zon. De leefruimtes, zoals de woonkamer en de keuken, delen we zoveel mogelijk in aan de zuidzijde. Zo gebruik je de zon optimaal om de woning gratis te laten verwarmen. Kamers waar je minder tijd doorbrengt, zoals slaapkamers, een berging of een garage delen we eerder in aan de noordzijde.

In een badkamer verwacht je meer comfort met warmere temperaturen. Ideaal om de dag te beginnen! Met een badkamer aan de zuidzijde krijg je een gratis portie natuurlijk zonlicht binnen. Zo bespaar je meteen al energie.

Let wel op! Een overvloed aan zonlicht kan de woning oververhitten. Denk daarbij goed na over de groottes van ramen en investeer indien nodig in zonnewering.
Zo behoud je steeds een aangenaam binnenklimaat.

3. Zorg voor energiezuinige technieken

Om maximaal voordeel te halen uit een energiezuinige woning is het nodig om te investeren in slimme technieken. De keuze van ventilatie, verwarming en hernieuwbare energie spelen hierin een cruciale rol!

Investeren in een warmtepomp en/of zonneboiler, vloerverwarming en zonnepanelen maken de woning energiezuiniger, met lagere energiefacturen tot gevolg. Je bent minder afhankelijk van grote schommelingen in energieprijzen.

Bij Your Home denken wij steeds mee bij het ontwerpen van jouw woning. Wij werken met de beste technieken om het gewenste E-peil te bekomen.

De bouwadviseurs van Your Home volgen constant de recentste technieken voor energiezuinig bouwen van dichtbij op, via opleidingen en infomomenten. Zij zijn het ideale aanspreekpunt om jou te begeleiden in het volledige bouwproces van een duurzame woning met levenslang genot van slimme investeringen.

Voor een betaalbare, energievriendelijke woning kom je dus best langs bij Your Home. Tot binnenkort!

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919