Lifestyle

Een villa laten bouwen

1 november 2020
Droom je van een luxueuze vrijstaande woning met een exclusief interieur, een grote keuken, meerdere garages of een ruim bijgebouw? Een eigen luxevilla bouwen is de droom van veel mensen. Je hebt uiteraard je eigen wensen, behoeften en budget. Hoe vind je nu de juiste partner om die grote alleenstaande woning voor jou te bouwen? Hoe begin je aan dit bouwproject? Want niet alleen de afwerking is belangrijk, maar ook de voorstudies, het ontwerp, de bouwwerkzaamheden en -coördinatie moeten met de nodige expertise worden uitgevoerd.

Jouw eigen villa, van ontwerp tot uitvoering

Een villa bouwen, daar heb je deskundig advies bij nodig. Een partner die luistert naar je bouwwensen, voorkeuren en uiteraard ook je budget. En de bouwheer wenst natuurlijk ook uitvoerige uitleg over alle mogelijkheden, de timing en de kostprijs.

De bouwfirma die je onder de arm neemt moet van veel markten thuis zijn. Misschien wil jij een hypermoderne villa? Of liever een klassieke of eerder landelijke woning? Kies je eerder voor een Amerikaanse, Franse of Engelse stijl? Dat vertaalt jouw partner naar een concreet ontwerp. 

Experts in villabouw

Je voelde ons misschien al aankomen, maar wij weten perfect wat jij nodig hebt. Your Home bestaat uit een team van architecten, tekenaars, ingenieurs, studiebureaus en aannemers. We zijn een ideale partner voor exclusieve villabouw. Wij zorgen ervoor dat alle betrokken partijen perfect op elkaar zijn afgestemd en blijven je enige aanspreekpunt. Nadat wij het architectenplan hebben ontvangen, starten we met een eerste voorstel van jouw exclusieve villaproject.

Zonevreemd bouwen

Het gebeurt vaak dat de bouwgrond voor een villa zonevreemd is gelegen. De wetgeving rond zonevreemd bouwen is echter zeer complex. Het dossier bespreken met de juiste betrokken overheid is dan ook essentieel. Wij beschikken over de nodige ervaring en kennis om binnen de wettelijke voorschriften jouw droomproject te realiseren.

Exclusieve villa’s volgens de nieuwste energienormen

Wanneer wij een villa bouwen, houden we uiteraard rekening met de strikte energienormen, want zo kan je heel wat op je energiefactuur besparen.

Ons stappenplan voor de bouw van jouw villa

  1. Een verkennend gesprek over je bouwplannen: Er komt heel wat kijken bij de bouw van een nieuwe woning. Wederzijds vertrouwen en goede afspraken zijn daarvoor essentieel. Heb je al een bouwgrond voor je villa? Zo niet, dan helpen wij je graag zoeken. De bouw en afwerking van een luxewoning kosten tijd. Daarom maken we duidelijke afspraken over de timing. Bij de bespreking polsen we uiteraard ook naar de gewenste bouwstijl en je maximumbudget

  2. Het ontwerp: Na een verkennend gesprek met de bouwadviseur en de architect gaan we aan de slag om je villa uit te werken. Aan de hand van je opmerkingen wordt het ontwerp aangepast tot je 100% tevreden bent.
  3. De kostprijscalculatie: Wanneer het ontwerp definitief is, bezorgen we je een gedetailleerde kostprijsberekening. Hiervoor wordt alles nauwkeurig opgemeten en berekend. Lees meer over hoe de kostprijs van een nieuwbouwwoning wordt berekend.

  4. Het contract: Alle gemaakte afspraken worden in mensentaal in een contract vastgelegd tussen alle partijen.

  5. Bouwvergunning: Voor het bouwen van een villa is een bouwvergunning noodzakelijk. Nadat die is afgeleverd, kan een planning van de bouwwerken worden opgemaakt en kan de werf opstarten.

  6. Aanvang van de werken: De bouwwerkzaamheden kunnen eindelijk starten! We betrekken je zoveel mogelijk bij het bouwproces, maar je laten je ook maximaal genieten van het traject. Binnenkort kom jij thuis in je gloednieuwe villa.

Kennismaken?

Droom jij van een villa of ruime alleenstaande woning? Wil je graag ontdekken hoe Your Home die villa voor jou zou realiseren? Dan maken we graag kennis bij een kop koffie.

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919