Energie

3 redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Vloerverwarming is vandaag razend populair, zeker in nieuwbouwwoningen. Dit soort ondergrondse verwarming is plaatsbesparend, energiezuinig én onderhoudsvriendelijk.

3 redenen om voor vloerverwarming te kiezen

Vloerverwarming is vandaag razend populair, zeker in nieuwbouwwoningen. De nieuwste EPB-eisen stellen dat elke woning vloerisolatie moet hebben. Als je in een nieuwbouwwoning wil beginnen met de plaatsing van verwarming, is er geen grote meerkost aan vloerverwarming verbonden. De vloer moet toch nog gelegd worden, waardoor je die niet hoeft open te breken, wat bij een renovatie vaak wel het geval is. Vloerverwarming is trouwens niet alleen energiezuinig, je bespaart er ook enorm veel plaats mee in je woning.

Hoe werkt vloerverwarming?

Eigenlijk is vloerverwarming te vergelijken met een grote radiator onder de vloer. Het grote verschil is dat er buizen onder de grond liggen op een veel groter oppervlak.  

Wanneer je de temperatuur instelt op de thermostaat, voert een warmwatersysteem water door de buizen voor warmtecreatie. Als de vloerverwarming omgeven is door kwalitatief isolatiemateriaal, is het mogelijk om de ruimtes warm te houden met een paar graden minder op je thermostaat. Waar een klassieke radiator verwarmd wordt tot een temperatuur rond de 80°C, laat je de vloerverwarming het best draaien op een temperatuur van ongeveer 35°C. 

Energiezuinig

Dankzij vloerverwarming kan je aanzienlijk besparen. De ketel of warmtepomp moet minder warmte opwekken en verbruikt dus minder energie. De warmte zal zich trouwens evenwichtig verspreiden. Je hoeft niet langer naast de radiator te gaan staan om het lekker warm te hebben, de volledige ruimte ontvangt dezelfde warmte die via de thermostaat werd ingesteld.  

Om de energie nog beter vast te houden, werkt Your Home met Ytong-binnenmuren. Als je jouw woning verwarmt tot 20°C, is de gevoelstemperatuur automatisch 2°C hoger, omdat de muren de warmte vasthouden. Vloerverwarming en Ytong-binnenmuren maken je woning dus zeer energiezuinig, wat vandaag volgens de EPB-normen een absolute vereiste is. 

Plaatsbesparend

Vloerverwarming wordt in je woning geïntegreerd. Het verwarmingssysteem bevindt zich onder de grond, waardoor radiatoren aan de muur niet langer nodig zijn. In veel nieuwbouwwoningen zijn er grote glaspartijen. Daarom is het beter om de vrijstaande muren vrij te houden voor je meubels. Een weggestoken verwarmingselement is bij een nieuwe woning dus zeker een aangewezen alternatief om plaats te besparen en elke ruimte optimaal te gebruiken.  

Veilig en onderhoudsvriendelijk

Omdat de warmte zich gelijkmatig verspreidt, bereik je met vloerverwarming sneller een comfortgevoel. Eigenlijk kan je vloerverwarming een beetje vergelijken met stralingswarmte die door de vloer heen komt. Daardoor heb je nooit last van rondvliegende stofdeeltjes, wat bij radiatoren wel het geval is.  

Bovendien is vloerverwarming erg veilig. Het vloeroppervlak wordt namelijk nooit te warm, waardoor brandwonden door aanraking van de leidingen niet meer kunnen voorkomen. 

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Met vloerverwarming haal je het maximum uit je ruimte. Je bent daarbij volledig vrij in de keuze van het type vloermateriaal. Zowel met laminaat, hout, tegels, natuursteen, tapijt en andere materiaalsoorten is het mogelijk om je huis te verwarmen met ondergrondse verwarming.

Your Home verkiest vloerverwarming

Elke woning moet vandaag voldoen aan de EPB-normen wat energiezuinigheid betreft, waardoor Your Home vloerverwarming aanraadt. Wens je graag meer informatie over hoe wij vloerverwarming optimaal integreren in jouw nieuwbouwwoning?
Vraag dan gerust 
meer informatie bij onze bouwadviseurs, ze helpen je graag verder.  

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Kijkwoning
Zwevegemsestraat 127 - 8530
Stasegem (Harelbeke)
 

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919