Financieel

Hoe haal je het hoogste rendement uit jouw nieuwbouwwoning?

Duurzaam bouwen is vandaag een hot topic. Wij ontwikkelden een eigen tool waarmee we berekenen hoeveel jij op tien jaar tijd kan besparen en we geven je een inkijk in ons duurzaam bouwproces.

Hoe haal je het hoogste rendement uit jouw nieuwbouwwoning?

De energieprijzen zijn ongezien hoog. Je hebt je ongetwijfeld al de vraag gesteld wanneer die prijsstijgingen voorbij zullen zijn, maar ook wij kunnen daar geen sluitend antwoord op geven. Wat we wel kunnen aanraden, is om na te denken over manieren om minder afhankelijk te zijn van het net en je eigen energie op te wekken.Ben je al even aan het dromen van een eigen nieuwbouwwoning? Dan is dit het uitgelezen moment om te weten te komen hoe duurzaam bouwen bijdraagt tot een optimaal rendement.

Wij ontwikkelden een eigen tool waarmee we berekenen hoeveel jij op tien jaar tijd kan besparen door te kiezen voor een duurzame woning. Zo weet jij perfect wat je kan verwachten en maak je gegronde beslissingen over de technieken en materialen die je kiest voor jouw bouwproject.

Alternatieven door de hoge energieprijzen

We merken dat heel wat klanten bezorgd zijn om de stijgende energieprijzen. Zo zien we dat steeds meer kandidaat-bouwers zelf op zoek gaan naar alternatieven om te besparen. De stijgende gasprijzen zorgen ervoor dat minder mensen kiezen voor een klassieke cv-ketel, terwijl we door de hoge elektriciteitstarieven nadenken over de reductie van ons eigen verbruik met zonnepanelen. We gaan vandaag veel bewuster om met ons energieverbruik en kiezen er doelbewust voor om meer te verbruiken op momenten dat het rendement van onze zonnepanelen het hoogst is. Daarnaast wensen we meer inspraak in de keuze van onze bouwmaterialen en denken we daar milieubewuster over na dan vroeger.

Ook geothermie maakt zijn opmars. Hierbij wordt warmte aan de bodem onttrokken, waardoor we in de winter onze woning makkelijker kunnen opwarmen en in de zomer oververhitting tegengaan. Wat vroeger een heel dure investering was, is vandaag meer en meer een ‘must have’ voor een nieuwbouwwoning. Door de hoge gasprijzen valt het gebruik van geothermie misschien sneller terug te verdienen dan initieel gedacht.

Your Home berekent het rendement van je nieuwbouwwoning

Natuurlijk wil je graag weten hoeveel je kan besparen als je kiest voor een duurzame nieuwbouwwoning. Wij ontwikkelden een tool die het rendement op je nieuwbouwwoning na tien jaar berekent. Eerst maken onze bouwadviseurs een kostenraming op van de nieuwbouwwoning en daarna zoeken we voor je uit hoeveel je kan besparen op tien jaar tijd. Daarbij houden we rekening met een jaarlijkse inflatie van 3%. We doorlopen onderstaand stappenplan om het rendement van een nieuwbouwwoning na tien jaar te weten te komen:

  • We berekenen de korting op onroerende voorheffing aan de hand van het gewenste e-peil.
  • Volgens de gekozen technieken berekenen we de energiebesparing op gas en elektriciteit.
  • Op basis van het aantal zonnepanelen berekenen we de energiebesparing en terugverdientijd van de panelen.

Dankzij deze voorafgaande berekeningen krijgen onze klanten de mogelijkheid om zelf te ontdekken hoe voordelig het is om een woning duurzaam te bouwen.

Hoe Your Home duurzaam bouwt

Duurzame woningen zitten duidelijk in de lift en wij dragen graag ons steentje bij. Onze bouwadviseurs luisteren grondig naar de comfortbehoefte en het budget van de klant, geven advies waar nodig en vertrekken van daaruit om een duurzaam voorstel op tafel te leggen. Hieronder ontdek je het stappenplan dat we daarbij volgen.

Grondige EPB-studie

We starten met een grondige EPB-studie die aan de basis ligt van het bouwplan van de architect. Na die studie bepalen we het nodige budget, de dikte van de isolatie en het type buitenschrijnwerk om te voldoen aan het vereiste energiepeil (E-peil) en de energie-efficiëntie van de gebouwschil (S-peil). Wij streven telkens naar een S-peil van 28 en een E-peil van 20. Elke woning die we bouwen is uniek, en vraagt dus telkens een individuele berekening. Om ook een duurzame ruwbouw te garanderen, kiezen we uitsluitend voor de Ytong-bouwsteen, die zich kenmerkt door een hogere isolatiewaarde dan een snelbouwsteen.

Hernieuwbare energie

Om te voldoen aan de verplichting van hernieuwbare energie adviseren we onze klanten om minimaal zes zonnepanelen te plaatsen van 390 Wattpiek. Na de EPB-studie bepalen we hoeveel zonnepanelen nodig zijn om te voldoen aan het minimale E-peil dat we vooropstelden aan de klant. Indien gewenst, kan je opteren voor een thuisbatterij die de niet-gebruikte energie oplaat voor later gebruik.

Vloerverwarming

We voorzien vloerverwarming op de benedenverdieping (exclusief de garage of berging) en in de badkamer op een hoger gelegen verdieping, meestal in combinatie met een klassieke cv-ketel. Soms is een warmtepomp lucht/lucht, lucht/water of geothermie een betere, of zelfs noodzakelijke oplossing, die ook steeds in het achterhoofd gehouden wordt.

Over vloeren gesproken, we opteren voor de vloerisolatiealtijd voor Betopor of Thermowhite, een gezonde en milieuvriendelijke manier van isoleren.

Geothermie, airco en ventilatie

Kies je ervoor om te werken met geothermie en overal in de woning vloerverwarming te voorzien? Dan kan je eenvoudig enkele zones opwarmen in de winter of afkoelen in de zomer. We verwerken ook altijd een ventilatiesysteem(D+) in de woning die volledig voldoet aan de behoeften en omgeving van de klant.

Zelf duurzaam bouwen?

Onze bouwadviseurs informeren je graag over onze unieke werkwijze. Ontdek hier onze  aanpak of plan een vrijblijvende afspraak in voor extra informatie.

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919