Lifestyle

Bouwen na corona: de nieuwe trends

Corona deed bij veel eigenaars en mensen met bouwplannen de ogen opengaan. Nieuwe trends, zoals woning met tuin en aparte kantoorruimte, steken de kop op.

Bouwen na corona: de nieuwe trends

Tijdens de coronacrisis brachten we meer dan ooit tijd thuis door. Plots waren we op onze vier muren aangewezen en apprecieerden we onze kantoor- en buitenruimte als nooit tevoren. Al geldt dat niet voor iedereen. Eigenaars of huurders hebben vaak geen tuin en zelfs niet altijd een terras om de buitenlucht op te snuiven. En ook een afzonderlijke bureauruimte is vaak niet mogelijk.

Corona leidt tot bouw- en tuinkriebels

Het hoeft in deze tijden niet te verbazen dat mensen kritischer kijken naar hun leefomgeving. Thuis kunnen genieten en ontspannen was tijdens de coronacrisis vaak de enige optie om even te ontsnappen aan de negatieve nieuwsberichten, de toegenomen werkdruk of gevoelens van stress en angst door deze precaire situatie. Mensen zonder tuin zitten daardoor vaak ‘opgesloten’ in hun woning of appartement. Om nog maar te zwijgen van de vele kinderen die vaak geen les hadden op school en zich bij hun al dan niet thuiswerkende ouders moesten zien bezig te houden. Er zijn de komende maanden dan ook opvallend meer bouwprojecten mét tuin ingepland.

Een mooie tuin maakt het leven nu eenmaal aangenamer. Natuurlijke kleuren van planten, bloemen en hout brengen een mens tot rust. En het is daarnaast een heerlijke plek om vrienden en familie te ontvangen of om te genieten van een goed boek met een lekker glas wijn. Als je bouwkriebels hebt, dan is het een goed idee om voldoende en proactief na te denken over de gewenste verhouding woning-tuin.

Een eigen (bureau)ruimte in huis doet wonderen

Of je nu kinderen in huis hebt of niet, iedereen snakt wel eens naar een moment voor zichzelf. Een ruimte waar je even met rust wordt gelaten en geconcentreerd kan werken of net helemaal kan ontspannen. Tal van eigenaars beseffen nu dat ze dat eigenlijk niet hebben in hun huidige woning, net zoals veel eigenaars en huurders van appartementen. Ook dat is voelbaar een nieuwe bouwtrend na corona: over een aparte ruimte om te werken of te ontspannen valt niet langer te twisten.

Andere bouwtrends voor 2021

Corona buiten beschouwing gelaten blijft de Vlaming een baksteen in de maag hebben. Er wordt steeds meer gerenoveerd, vooral om te moderniseren en in mindere mate om energetisch te besparen. Al wordt dat laatste gezien de steeds strengere wetgeving des te belangrijk. Het is opmerkelijk dat eigenaars het daarnaast fijn vinden om kleiner te bouwen en te wonen, zolang hun leefomgeving maar comfortabel, gezond en mooi is. De woning krijgt immers steeds meer functies: leven, werken en ontspannen. Een groene tuin, moderne inrichting en groene energie bereiken een hoogtepunt. Tot slot wordt ook meer ingezet op woningen die langer zelfstandig thuis blijven wonen mogelijk maken.

Bouwen aan goede work-life balance

Hoe en waar je woont kan een enorme impact hebben op je work-life balance en je stressniveau. De coronacrisis heeft bij heel wat eigenaars en huurders de ogen doen opengaan. Mensen met bouwplannen weten nu beter dan ooit wat ze willen en vooral, wat ze niét willen. Ook wij denken als bouwpartner graag met je mee.

Wil je eens sparren over jouw nieuwe woning en weten wat haalbaar of mogelijk is? Onze bouwadviseurs Laurens, Jerome en Louis geven je graag advies. Neem gerust vrijblijvend contact op. 

Kantoor

Your Home bv
BIV: 504.564

Kortrijkseweg 154A - 8791
Beveren-Leie (Waregem)
Routebeschrijving

info@yourhome.be
056/755 788

Your Home is aangsloten bij volgende beroepsorganisaties

Erkend vastgoedmakelaar & bemiddelaar

Toezichthoudende autoriteit

Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars
BIV - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel
Land van erkenning: België
ON-nummer : BE0866.175.554 - RPR Kortrijk

Waarborgorganisme Derdengelden
Belfius BE29 7795 9678 5864
BA & Waarborgorganisme:
AG Insurance - polis 995.42.919