BEN-bouwen, de keuze van Your Home.

Your Home kiest er standaard voor om BEN-woningen te bouwen. Maar wat is een BEN-woning en wat zijn de voordelen?

BEN betekent Bijna Energie Neutraal. Vanaf 2021 is bouwen volgens de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Dit is het op één na strengste energieniveau voor woningbouw. Standaard bouwen wij BEN.

Bij dit bouwconcept is de energievraag zeer klein en wordt ze uit hernieuwbare energie of groene energiebronnen gehaald.

Met enkele aanpassingen kan met een energievriendelijke woning of een passiefwoning de BEN-norm gehaald worden. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen of een geothermische warmtepomp. Aangezien je met een BEN-woning klaar bent voor de toekomst, verhoog je er ook de marktwaarde van je woning mee
 

BEN-bouwen, de keuze van Your Home.

—E-peil: <= E30.
—S-peil: <= S31.
—K-peil: <= K40.
—De netto-energiebehoefte voor verwarming: <= 70 kWh/m².
—Beperkt risico op oververhitting.
—Gebruik van hernieuwbare energiesystemen
 

Door de onmiddellijke besparing op onze energiefactuur wordt de meerprijs van een BEN-woning al snel gecompenseerd. Een BEN-woning verbruikt nauwelijks energie. Door de energiebesparing bespaar je ook op hoge energieprijzen. Een bijkomend voordeel is de korting op de onroerende voorheffing (50% gedurende 5 jaar). Meer over de kostprijs van een nieuwbouwwoning vind je hier: Wat kost een huis bouwen?

—Weinig warmteverliezen en optimale luchtkwaliteit door het ventilatiesysteem.
—De milieuvriendelijkheid van alternatieve energiebronnen.
—Een lage energiefactuur. BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, ventilatie en waterverwarming. Minstens een deel van de energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.
—Korting op de onroerende voorheffing (50% gedurende 5 jaar)
—Voordeliger bouwkrediet bij bepaalde banken

Kortom: kiezen voor een BEN-woning is verstandig, doordat je heel milieuvriendelijk en goedkoop kan wonen

Your Home kiest er voor om standaard een BEN-woning te bouwen. Als bouwheer kan je er dan zelf voor kiezen om al dan niet aan nog strengere eisen te voldoen. Zo krijg je de vrijheid om zelf je comfort en energiebehoefte te bepalen van uw woning. Hebt u vragen over BEN? Contacteer ons, wij helpen u graag verder

Op onze website kan u zich laten inspireren door enkele van onze realisaties. Wij bouwen voor u een BEN-woning volledig op maat, volgens uw behoeften, smaak en wensen. Neem een kijkje op onze inspiratiepagina.

Onze kijkwoning is volledig gebouwd volgens de BEN standaarden en geeft je een mooi beeld van de uitmuntende kwaliteit en keuzevrijheid die Your Home biedt. Hier vind je de gegevens en openingsuren van onze kijkwoning en kan je al dan niet een bezoek plannen.
 

Contacteer ons

×

Stuur uw aanvraag door of bel ons op +32 56 755 788