Your Home
Realisaties
Kijkwoning
Contact
Architecten
Bouwen op maat
Immo
FAQ
Blog

5 interieurtips voor de herfst


De zomer is bijna voorbij, de dagen worden korter en grijzer. Dat betekent dat de herfst eraan komt. Met deze 5 interieurtips maak je je huis herfstproof.

5 interieurtips voor de herfst

Na een woelige zomer en korte nazomer, is de herfst echt wel dichtbij nu. De dagen worden korter en grijzer, waardoor we het extra gezellig maken in huis. Omdat we weten dat een knusse thuis belangrijk is, geven we graag enkele interieurtips mee om je woning knus en herfstproof in te richten.

1. Breng de natuur binnen

Op straat zie je meteen dat de herfst met rasse schreden nadert. De bladeren vallen van de bomen en de pompoenen kunnen bijna weer geoogst worden voor pompoensoep. De mooie natuurlijke herfstkleuren rood, oranje en geel, geven niet alleen het straatbeeld, maar ook je interieur een tikkeltje meer. Haal wat afgevallen takken uit het bos en steek ze in grote vazen. Raap dennenappels en leg ze op je salontafel. Breng de natuur in huis met enkele eenvoudige voorwerpen uit je omgeving en geniet op een heel laagdrempelige manier van de wondermooie herfstkleuren in je interieur. Fleur je binnenruimtes nog verder op met wat groene planten en je maakt het plaatje helemaal compleet.

2. Haal je plaids en zachte kussens boven

Bij kouder weer weten we allemaal wat we willen: warmte! Haal die plaid terug uit de kast, vervang de kussenslopen in de zetel en geniet van het gevoel van fluweel en fleece rond je lichaam. Ook met een schapenvacht geef je een extra luxueuze en knusse uitstraling aan je woonkamer.

3. Stem je kleuren af op het seizoen

Witte muren zijn maar gewoontjes, en dat al zeker in de herfst en winter. Denk je erover na om je muren een nieuw likje verf te geven? Ga dan eens voor een zachte grijstint. Grijs straalt luxe uit en je meubels komen ongetwijfeld meer tot hun recht. Combineer grijs met een typische herfstkleur als smaragdgroen, middernachtblauw, cognac, chocoladebruin of cederhout. Met een donkere kleur oogt je ruimte al snel chique en exclusief. Schilder je liever geen muren? Dan kan je ook heel eenvoudig die kleuren verwerken in je decoratie en accessoires.

4. Maak het gezellig

Gezelligheid troef in het herfstseizoen. Met enkele kaarsen in zachte kleuren haal je het verdwenen licht naar binnen. Plaats eenvoudige lampjes op de kasten voor nog wat extra sfeer. Ook spullen in leder- of houtlook zorgen voor subtiele gezelligheid binnenshuis.

5. Kies de juiste geuren

De geur van de herfst is heerlijk. Breng de buitenlucht naar binnen met aangepaste interieurparfums, geurkaarsen, geurstokjes en textielverfrissers. Typische herfstgeuren zijn appeltaart, koffie en kaneel. Trek die zalige geuren door naar de badkamer en ga op zoek naar heerlijk ruikende bruisballen en bad- of douchegel.

Bonustip: vul je kasten met enkele herfstige delicatessen

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Gun jezelf in de herfst dan ook enkele pleziertjes. Haal verse chocolade in huis voor warme chocomelk, kies enkele lekkere theetjes uit en ga voor extra siroop in de koffie. Want herfst betekent: tijd om jezelf te verwennen! Geniet er dus van met volle teugen, want voor je het weet is de lente alweer in het land.

 

Wegdromen over een knusse, nieuwe thuis? Neem gerust contactmet ons op en we dromen met je mee!